A dél-budai lokáció előnyei: a jó közlekedés csak egy a sok közül!

A szerencsés irodaválasztás egy vállalkozás számára már fél siker – de mit is értünk jó lokáció alatt? Milyen szempontokat érdemes megfontolnunk, ha irodát keresünk, különösen annak fényében, hogy az irodaválasztás hosszú évekre szóló döntés, amely befolyásolja a munkaerő-toborzást és a dolgozói elégedettséget is? Cikkünkben Dél-Budát vesszük górcső alá, amely irodafejlesztés és – bérlés szempontjából mára Budapest legnépszerűbb és legdinamikusabban fejlődő területévé vált.

Autópályáktól a 4-es metróig: minden út Dél-Budára vezet

Valódi értéket jelent az itt irodát vagy üzlethelyiséget bérlő cégek számára, hogy folyamatosan és kölcsönösen elérhető közelségben lehetnek akár a stratégiai és üzleti partnereikkel vagy beszállítóikkal. Autós megközelítés és áruszállítás szempontjából a belvároshoz képest óriási előny, hogy Dél-Budán nagy mennyiségben áll rendelkezésre utcai és P+R parkolóhely. Ami azonban  nemcsak a budapesti, hanem az országos átlag fölé emeli ezt a lokációt, az nem más, mint hogy itt indul az M1-es és M7-es autópályák bevezető szakasza, de közel van az M6 is, sőt, az M0-ás körgyűrűn az M5-ös, M3-as, M2-es autópályák és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér is gyorsan és közvetlenül megközelíthető.

A környéknek kétségkívül legismertebb előnye a kiváló tömegközlekedés: a 4-es metrónak a XI. kerületben 5 megállója van, így gyorsan elérhető innen a belváros, akár 15 perc alatt. A budai fonódó villamoshálózat mellett számos buszjárat is összekapcsolja a kerület déli részét Buda és Pest fontos közlekedési csomópontjaival. A Kelenföldi pályaudvar és a mellette található Volánbusz állomás pedig országos viszonylatban is a főváros nyugati kapujává teszi Újbudát és ezen belül a dél-budai részt.

Lokációválasztás demográfiai és oktatási szempontok alapján? Érdemes erre is gondolni!

A jó közlekedés azonban csak az egyik érv, amely egy dél-budai irodaház mellett szólhat. Gondoljunk csak bele: legalább ugyanilyen fontos, hogy egy cég vagy vállakozás folyamatosan képes legyen elegendő számú és képzettségű munkaerőt toborozni. Ilyen szempontból is jó választás a XI. kerület, amelynek lakossága 140 ezer fő, ami alapján − Budapestet nem számolva – az ötödik legnagyobb város lehetne Magyarországon.

Kiváló az oktatási infrastruktúra: itt működik a hazai műszaki és gazdasági felsőoktatás számos meghatározó intézménye, mint például a BME, vagy az ELTE campusai, a Gábor Dénes Főiskola, és az Általános Vállalkozási Főiskola. A kerület legnagyobb bérlői az IT cégek, Dél-Buda így az információs technológia fellegvára Budapesten és az egyik legkedveltebb lokáció a munkavállalók körében.

Irodát bérelne? Béreljen egy vállalkozásbarát kerületben!

Újbudán több tízezer vállalkozás működik, amelyeknek a tevékenységét a kerületben ipari parkok, innovációs és technológiai központok segítik. A HVG évente közzétett információi szerint a 100 legnagyobb nyereségű hazai vállalatból 9 működik a XI. kerületben. A cégek működését a helyi önkormányzat különféle vállalkozásbarát intézkedésekkel segíti, például egyszerűsített adminisztrációval, átlátható információáramlással, helyi és uniós pályázati forrásokkal.

A kerület kiváló adottságait és népszerűségét bizonyítja, hogy az összes fővárosi irodakomplexum közel egytizede itt található, és a legfrissebb felmérések szerint az üresedési ráta Budapesten belül ezen alpiacon a legalacsonyabb (4,7%), vagyis szinte lehetetlen üresen álló irodát találni.

A nagy kereslet kielégítésére új irodaházzal bővül Dél-Buda

Mivel az egyedülálló földrajzi, közlekedési, infrastrukturális és demográfiai adottságoknak köszönhetően a meglévő irodaállomány kihasználtsága fővárosi viszonylatban itt a legmagasabb,  jelentős igény van új építésű irodaházakra is. Éppen erre az óriási keresletre alapozva, az InfoGroup hamarosan megkezdi a Dél-Buda ütőerének számító Bartók Béla úton a Bartók Udvar irodaház második ütemének építését.

A 2018 nyarán átadásra kerülő, 24.000 négyzetméter bérelhető területtel rendelkező új létesítményt a leendő bérlők, irodai dolgozók és szolgáltatók számára rendkívül vonzóvá teszi a minden szempontból kiváló dél-budai lokáció, a tömegközlekedési és parkolási lehetőségek, továbbá a leendő épület minőségi felszereltsége, reprezentatív megjelenése és a benne, valamint a környéken elérhető színvonalas szolgáltatások is. A projekt előkészítő munkálatai már javában zajlanak, a piaci igények rugalmas kielégítése érdekében a Bartók Udvar új irodaépületének kivitelezése megvalósulhat akár egyszerre, akár 3 ütemre bontva is.