Székely Ádám: A Bartók Udvar lesz Budapest egyik legélhetőbb irodatömbje – INTERJÚ

Az Infogroup ügyvezetője a Bartók Udvar II irodaház avatóünnepsége kapcsán azt nyilatkozta, hogy semmit sem bíztak a véletlenre, inkább a tudatos tervezés hívei. A cégcsoport eddigi története alapján úgy tűnik, Székely Ádámnak igaza van: a frissen átadott épület 100%-ig megtelt.

https://www.irodakereso.info/cikkek/interjuk/szekely-adam-a-bartok-udvar-lesz-budapest-egyik-legelhetobb-irodatombje

    Most adták át a Bartók Udvar II. Irodaházat, és egyebek mellett az áll a sajtóanyagban, hogy külső megjelenését a Fibonacci-számsor, a mérnöki tudományok, a kulturális hagyaték és maga Bartók Béla ihlették. Utóbbit értem, a zeneszerzőről elnevezett úton állunk, de mit jelent a többi utalás?

–    Azt, hogy semmi sem véletlenül alakult így: a nagyszerű mérnöki munkának köszönhetően a külső ablakstruktúráról zongorabillentyűk, vagy akár egy ritmusos zongoramű juthat eszünkbe, ami kifinomult tisztelgés a zeneszerző emléke előtt. A strukturált üveghomlokzat kívülről az évszakok színeit adja vissza, belülről pedig reflektál az időjárás hangulatára, sőt funkcionálisan is jobban árnyékol, mint egy hagyományos üveghomlokzat. Az irodaház-építés egy racionális befektetés, de egy ház száz év múlva is meghatározhatja az adott városrész hangulatát. Ezért a tömegformálásnál arra is odafigyeltünk, hogy ebben a kertvárosi hangulatú környezetben úgy helyezzünk el egy majdani bruttó 40.000 négyzetméteres egybefüggő felszín feletti épülettömeget, hogy az tagoltságánál fogva ne nyomja el a környezetet.

–    Mennyibe került a beruházás, és hogy áll a bérbeadottság?

–    Mintegy 20 millió euró ráfordítással valósult meg a modern, avantgárd stílusjegyekkel rendelkező „A+” kategóriájú épület, és a koncepciónkat visszaigazolja, hogy a nyitásra az irodaterületek már 100%-ban hasznosításra is kerültek, a bérlők beköltöztek.

–    Ez persze tagadhatatlanul a lokációnak is köszönhető.

–    Abszolút! A XI. kerület az egyetlen „belvárosi peremkerület”, ami egészen egyedülálló adottságú a fővárosban; a BREEAM minősítésű Bartók Udvar II irodaház népszerűsége többek között kiváló elhelyezkedésének is köszönhető. A két kilométerre lévő belváros a nap nagy részében 10 perc alatt elérhető autóval, alig több, mint 5 perc alatt kiérhetünk a városból és körülbelül két óra alatt Bécsben lehetünk, akár csúcsforgalomban is. Kiváló a sugárirányú kötöttpályás közlekedés is, amivel a belváros átszállás nélkül 15 perc alatt megközelíthető, sőt az irodaház előtti kerékpárúton a kerületi bevásárlóközpontok is 5 percnyi bicikli- és rollertávolságra vannak. De ahogy az első válaszomban is utaltam a tudatos döntések jelentőségére, azért vagyunk itt, mert idejekorán felismertük a dél-budai lokációban rejlő lehetőségeket.

–    Ezek szerint ez marad a jövőben is az első számú fejlesztési terület?

–    Igen, hiszen még nem vagyunk készen. A most átadott ’A’ épület a Bartók Udvar II fejlesztésének csupán első üteme, mellyel épp csak megmutattuk, milyen is lesz a Bartók Udvar a végére, illetve bebizonyítottuk a projekt kereskedelmi sikerét. A nagy része, amit egyetlen következő ütemben fogunk megvalósítani, még hátravan. A közeljövőben további szárnyakkal bővítjük az összesen 26.000 négyzetméter bruttó irodaterületűre duzzadó Bartók Udvar II ütemet, melynek környezettudatos üzemeltetésére szintén nagy hangsúlyt fektetünk. Ha elkészülünk, ez lesz Budapest egyik legélhetőbb irodatömbje.

–    Mit jelent a „legélhetőbb” jelző az Infogroup olvasatában?

–    Hiszünk a hosszútávú kapcsolatokban, és ebben az értelemben munkánk során bérlőinket az elsőszámú partnereinknek tekintjük. A kényelmes megközelíthetőségen túl az élhető jelzőt az egyéb, komfortot növelő előnyök biztosítják hosszútávon. Ilyen például az irodaház környezetének szolgáltatási struktúrája, ahol minden karnyújtásnyira elérhető.  Ugyanakkor közvetlen mikrokörnyezetben kialakítandó sportolási és rekreációs terekben,  kutyabarát és bárki által jól megközelíthető irodaegységekben, továbbá egy hangulatos kávézóban és étteremben gondolkozunk.

–    Mennyire nehezíti, illetve drágítja meg a további ütemek megvalósítását az építőipari kapacitáshiány, illetve az emelkedő árak? A bérleti díjak emelkedése kompenzálja mindezt?

–    A kapacitáshiány valóban kihívás a mai építőipari környezetben, de az előrejelzések alapján kedvezőbb időszak következik ebben a témában. A bérleti díjak lassú, de fokozatos emelkedése a keresleti nyomás mellékterméke, és az emelkedő beruházási költségeket is kompenzálja.

–    Hogyan változtak a bérlői igények az első épület átadása óta? Mi az, ami ma már kihagyhatatlan, és mi az, amit majd csak a következő ütemben terveznek megvalósítani?

–    Az elmúlt több, mint 10 évben rengeteg minden változott, fel sem tudom sorolni mindet, az irodák belmagasságától elkezdve, a gépészeti rendszereken keresztül, az üzemetetési szolgáltatások köréig. Az emberek már nem termékeket, hanem élményeket szeretnének. Ez a szemlélet persze a mi iparágunkba is begyűrűzött, az iroda a munkaerőmegtartás egyik fontos pillére. Persze a méretgazdaságosság szempontjának is jó, ha megfelel a terület, ezért például egyedileg bérelhető konferencia termek majd az új épületszárny megnyitásával lesznek bárki számára elérhetőek.

–    Szavaiból azt veszem ki, hogy szereti ezt a környéket, és nem csak mint ingatlanfejlesztési szakember. 

–    Ez így van, nem is tagadom. (nevet) A XI. kerület elkötelezett lakóiként nem csupán a munkahelyek elhelyezhetőségére koncentrálunk, hanem különleges meglepetéssel is készülünk az erre járóknak, amellyel szeretnénk közösségi teret, egyfajta nyitott irodaházat teremteni.  Erről egyelőre annyit, hogy egy kivételesen egyedi művészeti installáció miatt is érdemes lesz néhány hónap múlva felkeresni a Bartók Udvar területét.

További hírek

Az Infogroup ötödször is Superbrands díjas

A Superbrands a magas minőséget szimbolizáló nemzetközi védjegy, amely keretében a legkiválóbb fogyasztói és üzleti márkák részesülnek díjazásban. Az Infogroup a kezdetektől nagy hangsúlyt fektet arra, hogy működése minden területén megfeleljen “Ingatlanfejlesztés felsőfokon” szlogenjének és az Infogroup márkanév a korrekt együttműködést, a hosszútávú értékteremtést és felelősségvállalást szimbolizálja. Az immár ötödik alkalommal elnyert Superbrands minősítés is […]

Új értékesítési vezető az Infogroupnál

Takács Árpád a Tescotól érkezik az Infogrouphoz és veszi át a értékesítési vezetői stafétabotot Kővári Évától. Árpád 2019 májusától vesz részt az Infogroup portfoliójának értékesítésében. Hozzá tartozik – többek között – a cégcsoport idei fókuszprojektjének, a Kecskeméti Déli Irodapark területeinek értékesítése, de aktív szerepet játszik majd az Infogroup egyre bővülő irodai és logisztikai fejlesztéseinek bérbeadásában is. […]

Bartók Udvar II: telt ház, átadás előtt (interjú)

2019 április – interjú irodakereso.hu Székely Ádám, az Infogroup ügyvezető igazgatójaszerint a Bartók Ház II. üteme nem véletlenül teltházas már most, a közelgő átadás előtt. Már tervezik a 16 ezer nm-es következő ütemet, és folyamatosan fejlesztik a meglévő házaikat is. Hogyan alakult az Infogroup tavalyi éve? Mozgalmas és rendkívül változatos évet zártunk, 2018 a logisztikai […]

Először élőben: Bartók Udvar Projekt

Bár a Bartók Udvar II Irodaház építése javában folyik, a projektet első alkalommal tekinthették meg ’élőben’ az Infogroup partnerei. Éves partnerrendezvényükön végigvezettük vendégeinket az irodakomplexum építkezésén. Az Infogroup Éves Partnerrendezvényén  ezúttal a Bartók Udvar irodakomplexumé volt a fő szerep. A projektet Székely Ádám, az Infogroup ügyvezető igazgatója és az Infogroup munkatársai mutatták be a résztvevőknek. […]

Az Infogroup értékesítette a Bartók Udvar I Irodaházat.

Az aktív fejlesztési portfólióval rendelkező Infogroup stratégiai együttműködés keretében, egyik hazai tulajdonú befektető partnere számára értékesítette a Bartók Udvar I irodaházat. Az Infogroup továbbra is elkötelezett a Bartók Udvar Irodapark hosszú távú, folyamatos fejlesztése és magas színvonalú üzemeltetése mellett. A vevő számára kulcsfontosságú a Bartók Udvar I irodaház profi üzemeltetése, ezért hosszú távú, stratégiai együttműködés […]

A Bartók Udvar esete Fibonacci-val

Ha november 23, akkor Fibonacci Nap. Ha Fibonacci, akkor Bartók Udvar II. Egyértelmű, nem? Na jó, segítünk: November 23 azért lett Fibonacci Nap, mert ha számokkal leírjuk a dátumot (11.23 ) a számok – 1 1 2 3 – a Fibonacci számsor egy részét alkotják. A Fibonacci számsorban a számok az előző két szám összegéből […]

Megkezdődött a Bartók Udvar II irodakomplexum fejlesztése

Az Infogroup megkezdte a Bartók Udvar II irodakomplexum építését. A 24 000 nm bérelhető alapterületű irodapark építése három fázisban várható, az első épület átadása 2018 végére valósul meg.  A Bartók Béla úti irodaparkban az építtető-tulajdonos Infogroup Csoport megkezdte az A+ kategóriás új projekt első ütemének fejlesztését. A hat emeletes épület öszesen 8 000 nm bérelhető […]

Különleges helyszínen töltöttünk együtt egy remek estét partnereinkkel

Az idén a Fővárosi Állat-és Növénykert Varázshegy termében láttuk vendégül partnerinket, ügyfeleinket. Rákász Gergely csodálatos orgonakoncertje minden résztvevő számára felejthetetlen élmény marad. A különleges helyszín a finom falatok és Lajsz András fantasztikus koktéljai mind hozzájárultak a remek hangulathoz.  

Harmadszor is business superbrands díjas az infogroup!

Az idén is döntött a független szakértői bizottság arról, hogy mely márkák viselhetik a Business Superbrands védjegyet. A döntés értelmében az InfoGroup Cégcsoport  is elnyerte a Business Superbrands 2017 címet.

Jótékonysági mosoly váltófutás

Kis csapatunk idén is a már jól ismert Mindszentkálla – Salföld és Salföld – Badacsonyörs szakaszokon futott a  jótékonysági Mosoly Váltófutáson. Az InfoGroup a táv teljesítésével és támogatással is hozzájárult az  Alapítvány munkájához.

2017 az infogroupnál a built-to-suit (bts) fejlesztések éve

A közeljövőben Észak-Magyarországon indít innovatív, BTS jellegű ipari- és logisztikai ingatlanfejlesztéseket az InfoGroup. A cégcsoport Miskolcon 21.500 m2-es csarnokot épít 50.000 m2-es bővülési lehetőséggel, Tiszaújvárosban pedig egy 18.000 m2-es csarnokot 18.000 m2-es bővülési lehetőséggel, mindenben a leendő bérlők egyedi igényeire szabottan, rugalmas, hatékony térkialakítással. Az InfoGroup új miskolci beruházásának leendő bérlője egy német autóipari vállalat […]

Az infogroup az idén is ott van a világ legrangosabb ingatlanfejlesztői kiállításán

A nemzetközi figyelem fókuszába került a Budapest-stand a világ legnívósabb ingatlanszakmai seregszemléjén a MIPIM-en, a franciaországi Cannes-ban. A Budapest-standot közös szervezésében töltötte meg tartalommal Budapest Főváros Önkormányzata, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK), mely utóbbi tagjaként az InfoGroup is képviselteti magát kiállítóként. A Budapest-standon megrendezett ingatlanfejlesztői kerekasztal-beszélgetés során Székely Ádám ügyvezető azt emelte ki, […]

Reprezentatív, új irodába költözött az infogroup a bartók udvarban

Mostantól az eddiginél tágasabb és elegánsabb, reprezentatív új irodában várja ügyfeleit az InfoGroup a Bartók Udvar irodaházban. „A modern, környezetbarát és kimagasló felszereltségű új iroda kiemelten előnyös változást jelent mind a munkatársaink, mind az ügyfeleink kényelme szempontjából.  Az új iroda kialakításánál fontos volt, hogy a végeredmény megfelelően reprezentálja ügyfeleinknek elkötelezettségünket az innovatív és magas minőségű […]

Új bemutatótermet nyitott az osztrák neudoerfler a bartók udvarban

Szerződést hosszabbított, egyben új, még reprezentatívabb bemutatóterembe és irodába költözött át az osztrák Neudoerfler irodabútor-gyártó vállalat a Bartók Udvarban. A cégnek eddig is itt, a hamarosan új ütemmel bővülő dél-budai Bartók Udvar irodaházban volt a magyarországi székhelye. A költözés most hosszú távon biztosítja számukra a helyszínt a sikeres működéshez. A többfunkciós, ergonomikus irodabútorok, valamint a […]

A dél-budai lokáció előnyei: a jó közlekedés csak egy a sok közül!

A szerencsés irodaválasztás egy vállalkozás számára már fél siker – de mit is értünk jó lokáció alatt? Milyen szempontokat érdemes megfontolnunk, ha irodát keresünk, különösen annak fényében, hogy az irodaválasztás hosszú évekre szóló döntés, amely befolyásolja a munkaerő-toborzást és a dolgozói elégedettséget is? Cikkünkben Dél-Budát vesszük górcső alá, amely irodafejlesztés és – bérlés szempontjából mára […]